Morsomt å jobbe som komponist

Noe av det jeg synes er aller morsomst med å jobbe som komponist er mulighetene man får til å boltre seg i ulike genre. Selv om noen nøtter kan være vanskelig å knekke i form av regissør-briefer av typen «litt Dimmu Borgir-gitarer med Johnny Cash-sårhet over et 70-talls discobeat», får man muligheten til å jobbe i spennende og innledningsvis ukjente musikalske landskap. Når jeg ble kontaktet for å gjøre musikkinnpakningen til TV-serien Alt for Norge, var jeg rask til å takke ja da jeg skjønte at jeg ville få anledning til å gjøre countrymusikk med norske hardingfeletoner – to genre jeg hadde liten erfaring med. Serien handler om ti amerikanere med norske aner som kommer til Norge for å konkurrere i typisk norske disipliner. Vinneren får slektstreff og en pengesum i gevinst. Hvis du har sansen for folkelig fjensyn kan du se premieren i kveld på TVN, kl. 2130.

Her kan du høre hvordan resultatet ble. Jeg har med meg Martine Lund Hoel på hardingfele og Freddy Augdal Wike på trommer.