Hollywoodsk filmmusikk i Wien

Da jeg tilfeldigvis ramlet over filmmusikkgallaen, Hollywood in Vienna, var jeg rask til å bestille billetter. Jeg har aldri vært i byen, og selv om man ikke behøver noe påskudd for å besøke Wien, var det vanskelig å la sjansen passere denne gangen – gallaen er nemlig avslutningen på et todagers filmmusikksymposium. Konserten finner sted 16. september, så dette burde være et godt tips for filmmusikkinteresserte. Jeg gleder meg noe helt enormt, og legger gjerne ut på triatlon om islandske vulkaner skulle forsøke å stikke dirigentstokker i flyhjulene. Denne teksten og youtube-klippet fra fjorårets galla sier det aller meste:

The program, entitled WORLDS OF ADVENTURE, played by the ORF Radio-Symphony Orchestra Vienna and conducted by  charismatic American John Axelrod, will span from movie classics like E.W. Korngold’s The Adventures of Robin Hood and Miklos Rozsa’s  Ben Hur to today’s film music hits  Indiana Jones and  Jurrassic Park by John Williams as well as Klaus Badelt’s Pirates of the Caribbean – The Curse of the black pearl.

A CELEBRATION OF LORD OF THE RINGS

The concert’s highlight will be the performance of the popular film music of the Lord of the Rings-Trilogy by 3-times Oscar winner  Howard Shore with choir and soloists.

Howard Shore is this year’s laureate of the Max Steiner Award, which he will accept in person. He will also take over the baton to conduct his famous «Lord of the Rings'» main theme The Fellowship.